Åbningstider: Man-Fre 10-17.30 | Lør: 10-12

Værd at vide om synstræning

Sysntræning af samsynet

Synstræning handler om at træne øjnene til at arbejde sammen, dvs. At samsynet fungerer. Hvis samsynet ikke fungerer, vil synsproblemer ikke fuldt ud kunne afhjælpes med brille eller kontaktlinser, og man vil ofte opleve symptomer som hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere.

Behov for synstræning?

Behov for synstræning afdækkes med en specialiseret synsprøve, der anvendes ved symptomer som dobbeltsyn, træthed ved læsning, manglende koordination og motoriske problemer, eller hvis man ikke kan bedømme afstand eller fokusere.

Hvad er formålet?

Øjet styres af muskler, og ved hjælp af øvelser kan man lære at styrke og beherske øjenmuskulaturen, så man udvikler en mere effektiv og præcis synsfunktion. Synstræningen arbejder ikke kun med synet, men også med reflekser, koordination, balance og motorik.

Synstræning I praksis

Et synstræningsforløb omfatter både hjemmeøvelser og øvelser og praktisk vejledning hos optikeren. Man skal bruge 15-30 minutter om dagen. Til gengæld giver træningen meget hurtigt resultater, og gennem hele forløbet kontrolleres udviklingen hos optikeren.

Download vores folder om synstræning

Skriv til os

Vi er altid klar til at give en hjælpende hånd, skriv til os og lad os hjælpe dig.